CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

cuit2 my sponsor

Followers

q




Wednesday, December 22, 2010

mimpi pelik...


penah tak anda mimpi sesuatu yang menyedihkan,atau menakutkan??? kemudian bila terjaga terdapat titisan air mata pada pipi anda??? sesetengah orang mungkin tidak pernah mengalami situasi tersebut... ya kan?? tapi sesetengahnye mungkin pernah mengalaminya sendiri....bagaimana dengan pengalaman anda??? jum berkongsi pengalaman dengan saya... (skema tak ayat peni tu beb... dah macam iklan colgate weh...) hahahaha sebenarnya peni nak cerita mimpi peni malm tadi..

mimpi tu agak mengerikan tau... macam ni jom peni nk share sikit wlupn kabur2 keadaan dalam mimpi tu.... Peni mimpi time tu dengan mama,intan,maksu dan beberapa orang yang Peni tak kenal...time tu Peni disuruh buat pilihan samaada suka hujan atau panas...

Peni pilih suka cuaca Panas,, ye la bile hujan kan rasa macam tak selesa,basah2..... Tiba2 keadaan kat situ bertukar tau... daun2 pokok sume macam keluar api... Meletup-letup... asap banyak sangat... Ada api tu meletup macam bom terkena kat kami semua,bergegar!!!...takot sangat,tak dpt lari... Peni pegang mama kuat-kuat.. Tapi bom tu macam gempa yang kuat.. peni nampak Intan terpelanting jauh... maksu pulak hilang dalam asap tebal..langsung tak nampak.. mama pun tiba-tiba hilang...

Peni tak sedarkan diri,Tiba-tiba ade orang bangunkan Peni... dia cakap "kalau awak bangun awak kena bersabar..." dia soal lagi "kenapa tak suka hujan???" peni tak sempat jawab... tetiba Peni rasa ada handphone jatuh kat kaki peni..Peni syok sangat... peni nk dail....Tapi orang tu tanya "nak call sapa??" Peni jawab "mama" dia kata mama dah tak ada... Peni terkejut smbil nangis. peni nk dail lagi,dia tanya lagi..peni jawab nk call maksu "maksu pun dah takde.." "uiiit macam mana dengan intan???" peni mula takot... "awak sorang je yang selamat..."dengan segera peni terus terjaga.. tengok jam pukul empat pagi... dan masa tu.. air mata peni basah penuh muka...tak dapat bayangkan kalau mama dan family Peni dah tak ade....

p/s:takot sangat... mujur mimpi je
:mimpi ialah mainan tidur kan???

moral of the story:
- cuci kaki, berus gigi,cuci muka sebelum tidur untuk mengelakkan mimpi ngeri...

Best regards,

Sunday, December 19, 2010

peni ambil cuti untuk berblogging...

salam... Entak kenape semenjak dua menjak ni peni rasa cm tade mood nk berblogging... hurrmmm kwn2 sorry tau peni tak balas kunjungan anda..bkn peni tanak dtg.. tp peni cm tak de mood nk masuk sini... sorry sangat2... Biar lame sikit tinggal blog ni... bak kata perpatah makin lama makin rindu... keh3 (gataiii..)

dikesempatan ni jugak peni nk ucapkan selamat hari lahir buat kawan peni shikin yang ke 24 tahu.. (sama peni r... ) mmb sekelas dr tingkatan 4 dulu...

kitorang sambut birthday dia kat lanson place jalan Ampang malam minggu hari tu.... peni nak ucap selamat hari lahir semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.. semoga bahagia hidup bersama suami dan anak tersayang... aminn...


Best regards,

Wednesday, December 15, 2010

kasih anak..

salam... peni baru sampai KL.. an peni cakap peni nk alik kg g melawat tok (nenek) at kampung an.. hehehe... depa at rumah dok buat 'hingaq' ... kata tok nk kena 'kerat' kaki... hingaq tu ape???? kerat tu ape?? dalam bahasa PENANG hingaq tu bermaksud bising.. and kerat tu potong.. hehehe..cikgu peni ajar bahasa penang rini.. keh3...

tok peni ni selalunye sihat jew... tetibe lak terkena kencing manis.. hehehe.. nk tengok tak kaki tok cmne??tok ni lak ketegaq (degil..) semua ank2 dia suruh potong je, dia tanak.. sakit katanye... skrg da makin merebak... hurrmm.. agak menakotan r...dalam ibu jari tu isi dah takde... tengok dah merebak ke jari yang lain pun...kaki pn dah naik itam.... ngeri aw...

yang selalu uruskan perubatan tok semestinye anak bongsunye maksu... sbb maksu an mmg terjunam dalam bidang tu.. yang selalu jaga dia lak cikma,cikji mama nan mak ain.....thanks god an tok ade ramai anak.. kalau la tok ade sorang anak cm mama tak tau la... peni ni takot sikit benda2 cm ni.. hahaha.... tok dah kurus.. maksu cuci kaki tok... tok cakap "sakit" kulit lapisan atas kaki tok dah di buang.. maksu tekun balut kaki tok sampai muncung mulot.. hehehe... tapi still cute lorhh...

peni pernah dengar satu cerita masa peni jadi marketing dulu.. ade pakcik mane ntah dia kata dulu kaki dia pn nak kena potong,dia takot gila... pastu ade orang petuakan suruh makan 'cicak' pastu lama kelamaan kaki dia ok... Peni ade ugak usulkan pendapat tu kat family... memula culi peni nak try buat.. kitorang bincang nk beli yang cover ubat yang plastik tu potong sikit je eko cicak.. jangan bagi tahu tok.. suruh tok telan uweerrkk.... then kitorang da hampir nk try.. tp tak tergamak la pulak... rase cm kotor sangat kot... sape penah dengar petua ni??? peni nk tanye.. betul ke berhasil???

peni agak bimbang sbb kwn2 peni kate kalau kencing manis yang dah merebak,kalau taknak potong gak boleh bawa maut.. takot r....

p/s: -tok kalau kami ade wat salah kat tok sepanjang hayat kami, kami mintak ampon
-kalau kami ade tercakap kasar dgn tok kami mintak maaf, kami ni manusia biasa kadang2 mmg tak leh kawal..
-tok, mintak halalkan mana yang termakan tak tentu hala, mana yang terambil terlupa nk kasi alik tu tau...
-kami dah maafkan segalanya tok..... =(



Best regards,

Thursday, December 9, 2010

i miss my Mummy

rindunye kat mama...

nk tulis somethin' tentang my mummy boleh???... cepat angguk semua..

-ni mama peni nama mama Rahani... mama dilahirkn pada 17 mei 1959.. mama peni cantik macam itik.. hahaha.. peni mmg cuke memain dgn mama... mama lak slalu terkena dengan anak dia yang nakal ni... biase r anak kesayangan.. hak3...

-mama peni ni tabah.. kuat sangat.. kalau nk tahu peni dibesarkan tanpa ayah... bukan peni anak buluh betung ke anak angkat ke okey...

-mama besarkan peni sorang diri disebabkan abah peni meninggal dalam kemalangan jalan raya pada tahun 1988..

-pada waktu tu peni baru berusia 1tahun++..

-dan disebabkan kejadian itu,Peni secara tidak sengaja menjadi anak tunggal..

-peni tak pernah tengok abah.. gambar je la.. tu pun semua gmbar abah tunduk je... tapi peni sllu dengar orang cakap muka abah mcm peni.. mama pun sllu kata cm tu.. ni ayat mama: "patot lah abah ang meninggal awal.. ang copy paste muka dia sebijik2...cuma abah ang pendiam ang pot pet pot pet.." hahaha

-mase peni sekolah peni teringin sangat seorang ayah jemput peni mcm kawan2 lain.. hehehe tp tu semua angan2 mat jenin.. tetiba tengok pakcik peni yang dtg jemput.. adeesshh potong toll!!

-mama peni ni tabah sangat tau.. dia yang besarkan peni dan 2 lagi sepupu peni.. intan dan mat sejak kecil sampai kitorang besar..

-mama pulak sayang kitorang same banyak..(tp kdg2 peni lebih cikit.. keh3)

-mama yang kerja utk sekolahkan kami bertiga...

-sampai sekarang mama tak kahwin lagi... hehehe mama cakap "KALAU MAMA KAWIN LAGI.. NANTI BILE KITE SEMUA DAH MATI MAMA TAK BOLEH JUMPA ABAH LAGI" so sweetkan ayat mama tu.. cinta mama pada abah memang paling terulung...

-sebenarnya peni teringin nak tengok mama kawin.. hurrmm.. peni an jauh.. tade orang jaga mama.. "ma kawin r tau.." nt peni suruh atok carikan.. keh3 bweeerkkk..
ni pic mama,Intan,Peni dan Mat

Best regards,

Monday, December 6, 2010

dating dengan FAHRIN AHMAD..

alamak peni demam r rini... semalam cikit je... harini makin teruk r... rindu mama ke rindu fahrin pun tak tahu r.. hehehe... demam pun nk buat entri kan... manje r konon tak boleh blah tul kan?? hehehe..

entri kali ni peni nk cerita satu rahsia.. ehem.. ehemm.. hehehe... nk tahu bace ye:


pastu peni pun dengan tidak segan silu terima pelawaan fahrin untuk berdating.. hehehe walau pun peni demam yang agak teruk huhuhu.. fahrin punye pasal woo... tolak???? rugi mampos.. keh3.

tp kat sini peni ade dilema cikit.. almaklum lah nk kua dgn kekasih tercinta.. huhu.. peni tak tahu nk pakai baju ape ni. dia dah nak jemput peni kol 10japg... keh3 peni bukan stylo milo mcm artis.. hehehe..sbb tu peni nak mintak bnantuan rakan2 untuk tolong pilihkan baju untuk dating dengan fahrin... soo.. jum tlg pilih jap baju yang patot peni pakai dating japg...nak pakai yang mane ek???? sume macam cantik je.. adesshh pening kepala... makan panadol pun tak baik2 ugak.. huhuhu...korang rase baju ape yang peni patot pakai untuk keluar dating dengan fahrin ek?? merah..biru... hitam or kuning tu???? peni cuke semua.. hehehe..














p/s:angan-angan mat jenin.. hehehe
-fahrin pun tak kenal peni.. lalala~
-tapi kalau dpt dating dgn fahrin betul2 pun ok gak.. hehehe~




mmn
Best regards,

Saturday, December 4, 2010

Awaklah Segalanya



hurrmm.. tengok cerita ni sedih jugak.. jum layan.... peni nak cerita sikit r ape yang peni paham tentang jalan cerita ni... sob... soobb.... hurrmm... semua berkisar tentang percintaan kasih sayang...

semua manusia same jew kan.. kalau benda tu dah ada kat depan mata semua buat2 tak nampak jew... tak hargai langsung... peni rase peni pun pernah berada dalam situasi ni dulu.. hurrmm ex peni sllu buat tak tahu jew dgn peni... bila call kekadang tak jawab.. kekadang kate keja banyak.. hurrmm bosan.. peni lak jenis yang tak suke berkawan sbnrnye....so tak ade kwn lain selain dia dan kwn2nye

lapas tu peni pun start menceburkan diri dalam dunia maya... hehehe ye lah... semua kwn2 asyik sms je.. peni ni???? macam tunggul.. tade orang pun msg peni.. sooo.. peni mula berjinak2 dgn dunia khayalan.. hehehe... bkn salah peni pun niat peni cume nk hilangkan bosan je??? ye la dia mcm tak wujud... time tu peni selalu nyanyi lagu 'teruskanlah' by agnes monica.. peni rase lagu tu same je mcm peni.. hak3 jiwa kacau plus jiwang 3 suku.. huhu.. ayat dia mcm ni "ku hidup dgn siapa.. ku tak tahu kau siapa... kau kekasihku tapi orang lain bg ku.." hahahaha mesti korang gelak ngan peni kan????? bweeerrkk...

ok.. 1mggu lepas tu kami kelua.. hehehe, peni nk cerita.. tp tkot dia marah.. so peni diam je r.. keh3 lastly cm ne ntah dia mintak check handset... hehehe time tu gune handset jew berchating... lastly kantoii... peni ngah chating ngan mamat mane ntah.. dia mengamuk.. peni baling cincin yg dia bagi.. coz dia tolak kepala peni kat kusyen kereta... hurrmm...sakit gak r..

esok tu kitorang baik alik.. peni sayang dia... tak boleh gaduh lelama.. salah dia jugak peni berchating ni.. sape suruh dia langsung buat tak tahu je at peni.. lalala~ tapi peni jelaskan kat dia peni join semua ni bukan utuk curang,, tp peni cume teringin rase ber sms..ade orang amik berat dan mcm pasangan bercinta yg lain.. wakaka.. jangan gelakkan peni tau.. peni buat muke sedih ni.. huhu..

tapi sekarang semua dah berakhir pun.. lalala... dia dah ada orang lain.... dah 8bulan pun.. peni lak still cm ni... waiting for someone who never be here for me!! hehehe... tapi sekarang ni peni rase ok sikit kot... dia kan dah happy dgn awek bru dia.... moga bahagia ye abg... hak3.. dushh3 dussh2 hentok pala kat dinding.. kah3...

p/s: sudah2 jangan emo sangat.. peni yang sakit bukan korang.. hak3
-jangan lupe vote peni at efa nur punye blog k... please.. bweerrkk..
-ni linknye http://efagurlz.blogspot.com



Best regards,

Friday, December 3, 2010

malaysia ,brunei undian di tangan anda... jum afundi peni...


assalamualaikum V.i.P2 di hati peni sekalian.. ehemm.. ehemmmm... hehek bbatuk panjang kali ni.. keh3 bukan ape peni nak mintak jasa baik korang yang lalu lalang kat blog peni ni mengundi peni di blog EFA yang bertajuk "kalau saya jadi jutawan saya akan...." ritu peni ade juin contest ni.. tapi contest ni perlukan undian blogger2 yang budiman pulak... so peni mintak maaf kalau menyusahkan blogger2 yang kacak dan cantik untuk tolong vote untuk peni...

kalau ade sesiapa nk tahu kalau peni jadi jutawan peni nak buat ape boleh jew klik kat sini.. peni harap sangat rakan2 blogger vote untuk peni yup...kalau peni jadi jutawan nanti peni belanja semua yang vote untuk peni.. pilih je nk kereta ape?? lekiu... lekir.. tuah.. jebat.. kasturi... hehehe.. peni akan keluarkan untuk kalian semua.. tp bulanan settle sendiri lah yer.. hehehe...

p/s: thanks untuk sesiapa yang sudi vote peni
-thanks sbb setia melawat blog peni
-pssstttt.. hehehe tak tahan r.. ayat cm bebudak baik lak bile raih undi kan??
marsha,hafiz,mawi dulu pun macam ni kew.. hehehehe
-lastly afundi peni di http://efagurlz.blogspot.com
-pilih no4 peni anani tau... muaahhh.. tayang korang semua...


Best regards,

Thursday, December 2, 2010

AYANG BACA YASIN...

salam semua... hehehe... rindu lak at family at penang.. hehehe... dok kodek2 enset tengok gambo familyn lastly peni terjumpe video 3tahun lepas.. huhu... masa ni ayang atau Nur Iyliea Emilea berumur 6 tahun.. mesti korang tertanya2 sape ayang ni dengan peni kan??.. jeng...jeng..jeng.. ayang ni Anak maksu peni a.k.a sepupu peni lah... Dia ni masa tadika dah baca Quran tau.. hehehe..sekarang dah khatam pun..


video video
hehehe.. peni mengaku peni pun tergagap2 mau habiskan bacaan, dia relaks jew bace... kekadang tolong betulkan pun ade gak.. hehehe... teringat lagi mase dia kecik2 dulu.. dia ni kan mmg tak mahu ikot kalau orang ajar ABC.. tak macam abg dia... tapi dia suke pegang buku... bile kita cakap A: apple dia ikot... B: bear dia ikot... C: cat huh.. time ni dia dah tanak ikot... tapi mase sblum masuk tadika tetibe dengo dia eja.. uikkk terkejut beruk kami 1 family...

lastly dia mmg boleh bace tanpa di ajar.... pelikkan...mcm tu juga dengan Quran denggung bukan main lagi.. tp ni video dia baru2 belajar.. so wlupun agak kelako tp still cute..haa... bebalik pada isu bacaannya... jeng2 tawu tak, cikgu mmg puji dia.. tp dari segi pemahaman ayat, dia kurang... jawab soalan gopoh2,bila balik rumah peni check baru dia kata "Alamakk... kami silap r..kak ayu"... hehehe.. abg lak ok jew selalu.. huhu.. sbb tu abg sllu dapat hadiah.. cian ayang.. hehehe...
setiap manusia punya kelebihan dan kekurangan tersendiri kan??? bile lebih disini dia akan kurang disana.. bila kurang di sana maka dia ada kelebihan disini.. hehehe.. ape2 pun good luck untuk abang and ayang yang peni sayangi... tunggu acik lak masuk tadika.. huhuhu.. acik lak kaki nangis dan dia yang yang paling manja kot,sikit2 merajok tanak makan,bebudak 3tahun pun pandai tanak makan... menyanyi nombor 1,macam kak ayu dia.. keh3..ade lagi sorang yang bongsu..adik, adik ni macam ayang ganas plus aktif.. ade je nk buat hati tercuit dengan telatah dorang.. hehehe.. pesanan untuk sepupu2 ku... "kak Ayu sayang sangat kat hempa.. lebiu all!!"



p/s: cube teka dorang takot tak kalau peni marah????
antara 4 orang ni sapa yang paling peni sayang... adik ke, acik ke, ayang ke, abang???? hehehe..


Best regards,