CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

cuit2 my sponsor

Followers

q




Friday, October 22, 2010

tiada kesakitan bila selalu disakiti...

kesakitan itu tidak lagi wujud dalam hidup aq... huhu... "sakit ke???" " tak sangat r... cikit2 jew..". too jawapan aq mase di tingkatan 5... hehe aku di kategorikan sbg budak nakal yang sukar di bendung... tp nakal je tau, aq tak terjerumus dalam gejala sosial yang merosakkan diri... aq selalu didenda dalam kelas tu r aq... mengalahkan bdk lelaki dalam kelas...tapi semua rakan senang dengan aq kerana aq slalu mengusik manje dengan sifat aq yang selalu berjenaka... kalau aq tak datang sekolah sunyi r diaorang... cikgu lak mesti tertanye2 nape aq tak datang.... hahak gian nk rotan aq r too...

hurm memula aq masuk form4 aq menangis bila dirotan... bkn salah cikgu pon... aq yg salah... aq ingat cikgu tak kisah aq ta buad home work... sepupu ku intan baizura 1 kelas dengan ku... dye pun turut kene rotan.. hehehe yang lawaknye dia nangis lagi teruk dr aq... keh3 aq cume kua air mate je tak kua bunyi...start dr hari tu semua murid tekun sangat buat kije skola... keh3 aku???? buat jugak tapi tak lengkap... jawapannye aq kene rotan lagi... adeesshhh ingat lagi nane cikgu aq too cikgu hussien.. cikgu neh suke menyakat aq... dah la rotan aq slalu menyakat aq lak too, mgkin sbb aq suka berjenaka an...

keesokkannye kelas geografi lagi... uwaaa kawan2 baik ku mula lah bertanyekan tentang home worknye... ternyata aq rileks kaly ni... hahaha.... masuk jew cikgu lam kelas dia bersuara "sume murid letak buku atas meja". his eyes pointed at me again.... adesshhh.. paapp.. paaappp...pap... dye jalan g jmpe pelajar kesayangannye... "mane buku???" "tu" jawabku... "ni ke buku kamu... ni kertas bukan buku???" "lorrhh.. cikgu suruh saya lukis peta semalam... saya lukis jew r...." tetibe dye menyuruhku memilih "nk yung ni ke nk yang ni" aq menunjuk ke arah rotan yang bersaiz agak besar...fuhhh... klau pilih yang kecik smpai malam r terasa peritnye... "piiiiiaaaaappp..." "adoooiiiiii.... cikgu jahad..." jeritku.. smbil diiringi ketawa rakan2 ku... cikgu pun turut gelak... "ape r nk jadi dengan hang ni... tak abis2,dah.... bediri... jangan duduk..." kate cikgu hussien...aq berbisik perlahan "cikgu kejam r..."   "ape???? kamu kata apa????"   "tak de pape r... saye kate anak cikgu ensem r"... hahahaha... dye gelak sambil menggeleng kepala...

bdk2 lain belum abesh ketawa dengan karenah ku...."pooommm...pooommm..pooommm" cikgu hussein ketuk meja dengan kuad...."sudah2" dye pown jalan g check buku sorang2... hahak bile je smpai turn kwn ku kine roytan aq lak gelakkan diorang... hahahahaha.... padan muke gelakkan aq sangat td ye... amik ang.... "ayu bediri atas kerusi" wehhhh cikgu neh nape.... time orang gelak at aq tak pulak downg keka bediri tas kerusi... aq gelak jew terus kene!!!!! hurrrmmm..... "cikgu jahhhhhhaaaaaadddddd...." haty ku menjerit... time buad nota aq pown sibuk buad ugak wlupun smbil berdiri... tp buad kat kertas conteng je r.... wlupn aq tak ade buku nota tapi setiap nota ttp aq salin... hehe

adoooiii selama hampir setahun dye merotan qu...1 minggu 3x hahaha...ceeehhh... tak pedihkan mate pown.... bweeerrrkkk.....hahaha... "oooiiittt... oiiittt... cikgu masuk" hehehe.... aq dah agak mesti aq sasaran utama... hurmmm aq tak kisah sbb aq dah pakai perisai.... huhu rotan r rotan r.... soalan yang same dye tanye at aq... "mana buku awak" "saye tade buku pown.... nota saye kat kertas ni jew"    "ni nota kamu????..."     "ye r.... cantik tak cikgu" aku menyoal  "cantik apenye... ciap lukis macam2 ni... adoooiii tulisan tamil pown ade kt sini... hahaha" cikgu ketawa smbil nengok kertas conteng ku.... "mai nota ni kt saya...." ceh skaly dye tampal notaku kt pintu kelas adddoooyaaaiiii... pe r masalah cikgu ni nan aq an.... dye jalan kearah aq lagi.... "ingat saye lupa ek?? angkat tangan...."      "uiiiitttt adessshhhhh ta sakit" jeritku...  "ape kamu kate??? nk lagi skaly" piiiappp...piaaap... uwaa.. merah telapak tangan ku....perisaiku tak berjaya rupenye...

hehehe... harini hari beruntungku... basyiran,ikin nan intan cian tengok aq yang ta pernah kesiankan diri..... sorang tlg wat peta sorang tlg tulis nota... sorang tlg colour... huhu... rini masuk je cikgu lam kelas terkejut beruk dye aq ane nota... hahaha... lengkap lak tu... keh3... tp malang menimpa tade sape tawu... dye check tulisan sorang2 pulak dah..... adeshhh... niat downg nk tlg aq jew... tp last2 downg pon kine rotan hak3 hangin jew dorang at aq... kuiii...kui.....kuiii... too r sape suruh tolong an dah kine... "esok malas r nk bwk nota ag.... buad pown kne,tak buad pown kine..." cikgu tengok aq smbil gelak.... sakit hati jew nan  cikgu ni an... hahaha...nsib bek ank dye ensem keh3

arini hari bertuah aq taw!!!! kawan aq bawakkan minyak untuk sapu kat tangan dye cakap lw sapu kat tangan nt lw kene rotan tak sakit ag dah... hak3 betul ke???? ape ag aq pown mulakanlah eksperiment bile cikgu nk masuk... sapu punye sapu sampai satu kelas bau minyak.. keh3... "banguuuunnnn semuaaaaa.... seeellaaamaaatttt pagiiii ciiikkkguuuuu...." kata noni sambil diiringi kami sekelas........ cube teka sape orang pertama yunk cikgu pilih untuk dirotan.... jeng3 kaly ni bukan aq... ape motif dye pown aq tatau... bile smpai turn aq je aq terus ulurkan tangan.... hahahak nk test eksperiment td... "bau ape ni kat kamu..."   "sakit perut r cikgu saye sapu bam...." "ni nape at tangan minyak penuh ni?????"dye menyoal smbil tersenyum... ade jew alasan aq... tp tak menjadi...adeshhhh.... piiiaaaapppppp.... "g cuci tangan... pastu kite try rotan skaly lagi k... tengok yang mane sakit..." adessshhh eksperimen betul r kaly ni... dye rotan 2kali... smasa sapu minyak dan selepas... malang tolll..... "cikgu... nt kalau saye jd cikgu saye nk rotan ank atau cucu cikgu kuad2"   "HAAAA....HAAAA....HAAAAA.....HAAAAA......" cikgu ketawa besar kaly ni.... bebudak laen terkeluar air mate dengan ayat aq....

"ayu....ayuuuu... cikgu mai... bangun r.... ayu..." adesshhh mata ku tak leh buke r.... smlm dok bersembang at bilik prep... aq tak hiraukan kwn ku... aq terus tido.... hurrrmmm.... tiba2 aq dengar dentuman yang kuat atas meja aq..... wooooooiiiiii macam nk terkuar jantung ku..... aq angkat jew kepala satu kelas gelak.... cikgu kali ni gelak kuat sangat..... tawu tak ape dah jadi???????  hidungku dah jadi macam badut.... itam...... "cikggggguuuu jahattttttt....." aq turut ketawa walhal malu gile.....ceritanye cmni... cikgu dak kejutkan aq lame dh tp aq ta sedar... lasly cikgu amik rotan yang besar smbil satu tangan dye pegang pemadam white bord... skaly dye hentak meja aq mcm nk reban aq terkejut r... tangan aq satu dye letak btul2 dpn muka aq...hooho bila angkat jew kwpala terus hidungku terkena pemadam white bord too... hitam teroooossss.... hadessshhhh... cmne orang tak gelak... dah terjaga sambil mamai2 ag dah kene rotan.... adooiii... hahak tp kaly ni cikgu kate dia dah boring rotan aq at tangan... dye suruh aq pilih nk rotan aty mane... tangan aq tunjuk at montot... hak3 cikgu lak taknak... piiiiiiiaaaaapppppppp.... dye bagi betul3 betisku... adoooooiiiyyyaaaaiiii.....

tawu tak.... ble result spm dah keluar too mknenye aq takan g sekolah tu lagi kan... hehehe... masuk je aq at skolah, kwn2 aq kate cikgu hussein tak balik lagi "dye tunggu hang..." adoooiii ape lagi yang dye nk ni???? hurmmm naek je at ats nk amik slip periksa rupa2nye cikgu awal ag tengok result aq..."saya dah tengok result awk"   "looorrrhhh tak bleh r cmni...... hurmmm.." jantng ku dup dap dup dap... msti fail nihhhh... aq sllu derhaka at dye... "p r tengok" cikgu mengarahkan aq... "hehehe.....nasib baek lulus...." "mcm mane awak bleh lulus???" cikgu terkejut.... "awak lak yg tlg wt nota at dye napa ag teruk dr dye" cikgu menyoal rakan ku.... keh3 "owg ni keturunan nujum pak belalang r cikgu...." kami semua ketawa... aq pown salam dengan cikgu mintak maaf aq dah banyak wat salah sambil aq kate "cikgu rotan tak sakiiitttt langsung...."

mana aq?? cuba teka??
buli balik
itulah rutin harianku disekolah...setakat kene rotan ditangan tu alah bisa tegal biasa r...dah jd kebal pown... tambah2 bile time cikgu nk rotan too an pandang tepat at muke dye,dengan mimik muka marah... kesakitan terus  tak rase... hahahak...too r orang dah kate bile memule kite kene rotan memang sakit sangat... tapi bile dah selalu kena and benda tuu dah jadi rutin,dah tade rasa sakit ag kan....bawak je rotan jenis ape sume aq ta heran time too... tp skrg dah 7tahun berlalu rase kenangan tu manis sangat.... sekarang anak murid aq lak yang wt perangai masyaallah.....lg teruk sbb aq at tadika... sabo jew r... sakit pale sangat... hek3 tuhan dah balas dah at aq... lalala~

2 ulasan:

mommyh said...

nakal mu ek...lau mommy jadi cikgu ciap mu...heheh..kena ketuk ketampi tau

Peni Anani said...

ketok ketampi... hak3 cikgu try wat dulu kami tak reti ketuk ketampi... keh3...