CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

cuit2 my sponsor

Followers

q




Thursday, December 2, 2010

AYANG BACA YASIN...

salam semua... hehehe... rindu lak at family at penang.. hehehe... dok kodek2 enset tengok gambo familyn lastly peni terjumpe video 3tahun lepas.. huhu... masa ni ayang atau Nur Iyliea Emilea berumur 6 tahun.. mesti korang tertanya2 sape ayang ni dengan peni kan??.. jeng...jeng..jeng.. ayang ni Anak maksu peni a.k.a sepupu peni lah... Dia ni masa tadika dah baca Quran tau.. hehehe..sekarang dah khatam pun..


video video
hehehe.. peni mengaku peni pun tergagap2 mau habiskan bacaan, dia relaks jew bace... kekadang tolong betulkan pun ade gak.. hehehe... teringat lagi mase dia kecik2 dulu.. dia ni kan mmg tak mahu ikot kalau orang ajar ABC.. tak macam abg dia... tapi dia suke pegang buku... bile kita cakap A: apple dia ikot... B: bear dia ikot... C: cat huh.. time ni dia dah tanak ikot... tapi mase sblum masuk tadika tetibe dengo dia eja.. uikkk terkejut beruk kami 1 family...

lastly dia mmg boleh bace tanpa di ajar.... pelikkan...mcm tu juga dengan Quran denggung bukan main lagi.. tp ni video dia baru2 belajar.. so wlupun agak kelako tp still cute..haa... bebalik pada isu bacaannya... jeng2 tawu tak, cikgu mmg puji dia.. tp dari segi pemahaman ayat, dia kurang... jawab soalan gopoh2,bila balik rumah peni check baru dia kata "Alamakk... kami silap r..kak ayu"... hehehe.. abg lak ok jew selalu.. huhu.. sbb tu abg sllu dapat hadiah.. cian ayang.. hehehe...
setiap manusia punya kelebihan dan kekurangan tersendiri kan??? bile lebih disini dia akan kurang disana.. bila kurang di sana maka dia ada kelebihan disini.. hehehe.. ape2 pun good luck untuk abang and ayang yang peni sayangi... tunggu acik lak masuk tadika.. huhuhu.. acik lak kaki nangis dan dia yang yang paling manja kot,sikit2 merajok tanak makan,bebudak 3tahun pun pandai tanak makan... menyanyi nombor 1,macam kak ayu dia.. keh3..ade lagi sorang yang bongsu..adik, adik ni macam ayang ganas plus aktif.. ade je nk buat hati tercuit dengan telatah dorang.. hehehe.. pesanan untuk sepupu2 ku... "kak Ayu sayang sangat kat hempa.. lebiu all!!"



p/s: cube teka dorang takot tak kalau peni marah????
antara 4 orang ni sapa yang paling peni sayang... adik ke, acik ke, ayang ke, abang???? hehehe..


Best regards,

10 ulasan:

AiMaN said...

sayang kat atok!

honeyvsbee said...

kompom diorang tak takut langsung hahahaha...

peni anani said...

atok: kat atok mmg kompom sayang... keh4

peni anani said...

angah: hahahaha.. begitulah nmpaknye... tak takot langsung.. cilap2 lop yang di dera.. keh3..
macam anak2 angah,mcm tu lah dorang...wt muke garang pn kecewa je akhirnye

efa nur said...

urmm...peni kn ayu..xkn nye dorg takot kalau peni marah..hehehe :D

peni anani said...

efa pun tak takot ke kalu peni marah??? hurmm.. pelik2

sya hassan said...

haha..asewnye law peni mrhkan diorg,, kompem diorg just gelak je..hemo2.. peni an lembut..auw2..haha

peni anani said...

cik gebu... sape cakap peni lembut.. hahaha.. jum kite betarung lengan sape menang.. keh3

honeyvsbee said...

peni gawang ? tk tertanding angah hua222

peni anani said...

hahaha.. angah mmg udah terbukti kegarangannye... skali jerit udah terkua tekak.. keh3