CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

cuit2 my sponsor

Followers

q




Wednesday, December 22, 2010

mimpi pelik...


penah tak anda mimpi sesuatu yang menyedihkan,atau menakutkan??? kemudian bila terjaga terdapat titisan air mata pada pipi anda??? sesetengah orang mungkin tidak pernah mengalami situasi tersebut... ya kan?? tapi sesetengahnye mungkin pernah mengalaminya sendiri....bagaimana dengan pengalaman anda??? jum berkongsi pengalaman dengan saya... (skema tak ayat peni tu beb... dah macam iklan colgate weh...) hahahaha sebenarnya peni nak cerita mimpi peni malm tadi..

mimpi tu agak mengerikan tau... macam ni jom peni nk share sikit wlupn kabur2 keadaan dalam mimpi tu.... Peni mimpi time tu dengan mama,intan,maksu dan beberapa orang yang Peni tak kenal...time tu Peni disuruh buat pilihan samaada suka hujan atau panas...

Peni pilih suka cuaca Panas,, ye la bile hujan kan rasa macam tak selesa,basah2..... Tiba2 keadaan kat situ bertukar tau... daun2 pokok sume macam keluar api... Meletup-letup... asap banyak sangat... Ada api tu meletup macam bom terkena kat kami semua,bergegar!!!...takot sangat,tak dpt lari... Peni pegang mama kuat-kuat.. Tapi bom tu macam gempa yang kuat.. peni nampak Intan terpelanting jauh... maksu pulak hilang dalam asap tebal..langsung tak nampak.. mama pun tiba-tiba hilang...

Peni tak sedarkan diri,Tiba-tiba ade orang bangunkan Peni... dia cakap "kalau awak bangun awak kena bersabar..." dia soal lagi "kenapa tak suka hujan???" peni tak sempat jawab... tetiba Peni rasa ada handphone jatuh kat kaki peni..Peni syok sangat... peni nk dail....Tapi orang tu tanya "nak call sapa??" Peni jawab "mama" dia kata mama dah tak ada... Peni terkejut smbil nangis. peni nk dail lagi,dia tanya lagi..peni jawab nk call maksu "maksu pun dah takde.." "uiiit macam mana dengan intan???" peni mula takot... "awak sorang je yang selamat..."dengan segera peni terus terjaga.. tengok jam pukul empat pagi... dan masa tu.. air mata peni basah penuh muka...tak dapat bayangkan kalau mama dan family Peni dah tak ade....

p/s:takot sangat... mujur mimpi je
:mimpi ialah mainan tidur kan???

moral of the story:
- cuci kaki, berus gigi,cuci muka sebelum tidur untuk mengelakkan mimpi ngeri...

Best regards,

11 ulasan:

sya hassan said...

insyaAllah xde pape.. :)

peni anani said...

thanks cik gebu.. ni peni at kampung jage tok kat hospital... ngeh2~

honeyvsbee said...

pernah lop...tapi takdo paper ah..

efa nur said...

ish3..dasyat nye mimpi peni..huhu
insyaAllah semua okey..mainan tido je 2..len kali sblm tdo,cuci n berus kaki tu betul2 ye peni..hehe :D

AiMaN said...

rindu kt atok la tu..sampai termimpi-mimpi..hahahha

masmurni said...

singgah jap....

peni anani said...

efa: bukan takat cuci kaki jew... kuku kaki pun peni berus tau hak2 tp mimpi gak

peni anani said...

angah: ye ke takde pape... tp lepas mimpi tu kan tok peni kena potong kaki.. hurmmm

peni anani said...

atok: rindunye kat atok hahahaha...

peni anani said...

kak mas: hehehehe singgah2 lah selalu tau..

peni anani said...

kak mas: hehehehe singgah2 lah selalu tau..