CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

cuit2 my sponsor

Followers

q




Wednesday, December 15, 2010

kasih anak..

salam... peni baru sampai KL.. an peni cakap peni nk alik kg g melawat tok (nenek) at kampung an.. hehehe... depa at rumah dok buat 'hingaq' ... kata tok nk kena 'kerat' kaki... hingaq tu ape???? kerat tu ape?? dalam bahasa PENANG hingaq tu bermaksud bising.. and kerat tu potong.. hehehe..cikgu peni ajar bahasa penang rini.. keh3...

tok peni ni selalunye sihat jew... tetibe lak terkena kencing manis.. hehehe.. nk tengok tak kaki tok cmne??tok ni lak ketegaq (degil..) semua ank2 dia suruh potong je, dia tanak.. sakit katanye... skrg da makin merebak... hurrmm.. agak menakotan r...dalam ibu jari tu isi dah takde... tengok dah merebak ke jari yang lain pun...kaki pn dah naik itam.... ngeri aw...

yang selalu uruskan perubatan tok semestinye anak bongsunye maksu... sbb maksu an mmg terjunam dalam bidang tu.. yang selalu jaga dia lak cikma,cikji mama nan mak ain.....thanks god an tok ade ramai anak.. kalau la tok ade sorang anak cm mama tak tau la... peni ni takot sikit benda2 cm ni.. hahaha.... tok dah kurus.. maksu cuci kaki tok... tok cakap "sakit" kulit lapisan atas kaki tok dah di buang.. maksu tekun balut kaki tok sampai muncung mulot.. hehehe... tapi still cute lorhh...

peni pernah dengar satu cerita masa peni jadi marketing dulu.. ade pakcik mane ntah dia kata dulu kaki dia pn nak kena potong,dia takot gila... pastu ade orang petuakan suruh makan 'cicak' pastu lama kelamaan kaki dia ok... Peni ade ugak usulkan pendapat tu kat family... memula culi peni nak try buat.. kitorang bincang nk beli yang cover ubat yang plastik tu potong sikit je eko cicak.. jangan bagi tahu tok.. suruh tok telan uweerrkk.... then kitorang da hampir nk try.. tp tak tergamak la pulak... rase cm kotor sangat kot... sape penah dengar petua ni??? peni nk tanye.. betul ke berhasil???

peni agak bimbang sbb kwn2 peni kate kalau kencing manis yang dah merebak,kalau taknak potong gak boleh bawa maut.. takot r....

p/s: -tok kalau kami ade wat salah kat tok sepanjang hayat kami, kami mintak ampon
-kalau kami ade tercakap kasar dgn tok kami mintak maaf, kami ni manusia biasa kadang2 mmg tak leh kawal..
-tok, mintak halalkan mana yang termakan tak tentu hala, mana yang terambil terlupa nk kasi alik tu tau...
-kami dah maafkan segalanya tok..... =(



Best regards,

6 ulasan:

sya hassan said...

bestnye peni still ad nenek.. cik gebu dua2 belah dah xde.. T_T tpi luckily ad nenek sedare.. leyh gak menumpang kasih.. :D

iniialahaku said...

errr...ekoq cicak??biaq btoi hg ni..(dia nk ckap pnang ja no,mai ckap kdah plak,haha)..tpi kncing sweet ni mmg bhayala..xnkla tkut2kan better g hspital n wat apa yg dsggstkan Dr 2..sbb skang ni spupu pon tgh xsdrkan diri kat hspital coz sweet pee ni la..ops..pnjg komen leh wat 1 n3 ni..haha

tipahbee said...

er jgn r buat ekor cicak tu kang lagi mcm2 kuman masuk..kan kat hospital kl nih ada ubat cara natural guna lalat , dulu ada masuk tv3 ...tengok berkesan try lah...org yang dah takder isi boleh ada balik.

peni anani said...

hahaha.. mmg tak buat pun.. owhh guna lalat???? tak najis ke ngah

peni anani said...

cik gebu: lalalaal~ peni ade nenek yang cool... keh3 jangan jeles...

peni anani said...

iniialah aku:
hehehe cek sukaa.... cakap la penang lagi best woo.. peni kat kl ni orang kata peni lidah keras... lantak r... janji cakap utara mmg best... terbaik wook.. keh2... ok2 maksu dah bawak g jumpa doc hehehe.. thanks sbb buat entri kat komen peni... huhu~