CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

cuit2 my sponsor

Followers

q




Friday, November 5, 2010

aduuusss....dating dengan burung wak wak ke??

                                                   

burung wak wak... hurrrmm... burung ni ialah haiwan yang dilindungi aw... kalau tak salah aq akta pelindungan hidupan liar tahun 1972 (akta76)..... tawu tak nape aq buka bab ni... hehehe sbb ade org tu rini dia g tangkap burung tu... ayokk... ayokkk.. tatawu r at dorang.... kalau kine tangkap cm ner ekk????

dorang cakap kena g malam2 sbb burung ni sangat aktif pada waktu magrib dan keatas... so kalau nk tangkap terpaksa lah bersengkang mata... tu pulak dorang kene pasang jaring aw kt satu tmpat lapang... untuk jerat burung tu kot... aq pun ta tawu.... bukan tu saje time aq call td aq dengar bunyi burung yang kuat... aq ingat ape... rupanya dorang pasang kaset... hek3... nk panggil burung kot an an an...

memula teringin ugak nk itot... memandangkan burung tu ade kepercayaan mengatakan ada sangkut paut nan benda2 ghaib so aku tak jadilah merungut nk ikot... hehehe... tatot ugak bile teringat crita dia dulu-dulu kene kacau nan benda tu... hehehe...semua cabuttt time dengo munyik lain macam... sume lari lintang pukang, tu la kacau dia ag kan da kine... (aiyok tetibe seram)


Best regards,

4 ulasan:

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

waa..comelnye..tak penah tengok lagi burung ni depan2 :)

Peni Anani said...

hehehe... chumill an... hehe peni pun copy and paste jew... huhu

appleijo said...

hahaha ayokkkkk aku pun takot kalau dngr benda bukan2..teng3

Peni Anani said...

hehehe... leyting nan burung ke leyting nan ayam pown tatw r beb