CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

cuit2 my sponsor

Followers

q




Sunday, November 28, 2010

kasihanilah kami

2 hari lepas peni ade tengok video kat wall kwn peni kat facebook... adooiilaaa... sakit tol tengok video tu... tak sampai hati rasanya peni tengok,so peni try tengok juga,bile buka je video tu..tak tahan sebak tengok budak tu di pijak2,di masukkan air dalam mulut ketika mandi.. peni terus tutup video tu....sempat juga peni komen,tapi komen tu dah keterlaluan sangat kot,ntah rasa geram yang teramat sangat,manusia bertopengkan syaitankah itu?? binatang pun sayangkan anaknye inikan pula manusia...... astarfirullahhalazim... kejamnya manusia sanggup perlakukan begitu terhadap insan yang tak berdaya....



disini diruangan ini peni ada pesanan untuk makcik yang buta perut tu!!!!
-kenapa ko tergamak buat budak sekecil tu macam tu??? tak pernah wujudkah perasaan belas kesian dalam hati ko???
-kenapa ko pijak2 belakang budak tu?? bodohkah engkau.... butakah mata ko...budak tu menjerit meminta belas kesian,tapi ko seolah2 pekak.. makin dia minta belas makin ko seksa dia...
-dia hanya insan kecil tak mampu berkata.. tak mampu melawan hanya air mata dan tangisan mampu dia kelurkan untuk menyelamatkan diri.. kenapa makin dia lemah makin ko masukkan air kolam kedalam mulutnya?? berilah pelukan disaat dia kesakitan.. kan lagi elok dari ko terus memukulnya...
-pernah kah ko terfikir balasan Allah lagi hebat dari apa yang telah ko lakukan terhadap kanak2 malang itu..
-ko memang kejam... binatang... (boleh ke peni kata macam tu??) tp binatang pn sayang anak kan??
-aq harap sangat satu hari nanti ko juga punya video yang sama.. ko juga diperlakukan begitu... lantak la orang nk kata peni kejam pun doakan keburukan pada orang...tapi mmg patot ko terima balasan yang lagi teruk dari tu...
-kalau ko nak lawan sangat pun kenapa perlu ko hentak budak2... carilah lawan yang sepadan dengan ko bodoh..


untuk adik2 yang didera:
-sabar lah sayang.. kalau adik mampu berkata2 mesti adik tak akan begini kan??
-kuatkanlah hati adik.. jika adik disiksa sehingga mati sekalipun hak adik pasti akan dibela... adik akan mendapat tempat di syurga..
-rintihan kecil adik terlalu sayu... hanya manusia berhati syaitan sahaja yang tidak menghiraukan kesakitan adik..
-kakak tahu betapa pedihnya saat adik didera... kalau jari akak terkena pisau pun sakit.. inikan pula ditumbuk diterajang... kalaulah kakak punya kuasa.. kakak akan hapuskan manusia yang tolol itu..
-kesian adik ibu bapa adik tak luangkan masa untuk memerksa setiap inci tubuh adik yang penuh dengan lebam akibat menjadi mangsa si tolol.. kalau lah ibu bapa adik pun luangkan masa untuk adik mesti benda ni tak akan jadi kan...
-adik... ingat setiap apa yang orang lakukan terhadap adik akan ada hukumannya,mahu di dunia ataupun di akhirat..walau pun ketika itu adik telah di kafankan...
-sabar ye adik... kita hanya perlu doakan insan yang berhati syaitan ini kembali kepangkal jalan..


pesanan peni. 
-peni agak tersentuh dengan video tu.. maafkn peni entri kali ni agak emo sikit..
-sorry kalau enti kali ni peni menggunakan bahasa yang tak sepatotnya...
-gambar kat atas tu pun peni tak letak gambar budak didera... tak sanggup la geng!!!
-pada kawan2 blogger yang punya anak.. tolong sayangilah ank anda... berilah dia pelukan, kasih sayang, masa depan... sokong lah dia untuk melangkah ke masa depan...
-selamatkanlah kanak2 dari terus di dera, diseksa, dihentak,ditendang dan macam2 lagi..
-telapak tangan mereka hanya sekecil itu.. mereka tidak mampu mempertahankan diri apatah lagi menyelamatkan diri...
-tolong jangan upload video macam tu lagi... peni tak sanggup!!
-bersyukur kerana peni memiliki mama yang sayangkan peni...
bersyukur kerana peni tak pernah diperlakukan begtu.. tapi!!! anak2 kita nanti macam mana?? adakah senasib dengan kanak2 malang tu??? mintak dijauhkan lah ye...
-lastly fikir dulu sebelum buat.. kalau tak mampu jadi penjaga jangan terjerumus dalam bidang asuhan kanak2, psikologi kanak2 akan terganggu...dan ianya akan terus menghantuinya sampai bila2...
-hargai kanak2 tu je pesanan peni!! kalau didekati kanak2 lebih memahami dan menghargai kita,dari orang dewasa



Best regards,

12 ulasan:

sya hassan said...

i skong u peni..cik gebu ad gak tgk video 2.. giler r mak cik 2.. sian kat budak 2 nanges..ape punyer manusia la..

peni anani said...

tu r cik gebu oiitt... baru tengok cikit jew sbnrnye.. tak leh tahan r... tak smpai hati kan??? tade akal kot orang tua tu..

honeyvsbee said...

betui2 kejam betul perempuan tu..baby tu ala2 baby angah jer..menitik air mata tgk video tu..huhu

AiMaN said...

peni comey...boley bg atok link tu?hik3...

tq...

senyap je peni ni..hik3

Noona said...

video mane ek peni?
aduh, sakit nya bila baca yg peni tulis ni..kesian nya budak tu...teruk la org zaman skarang ni..x kesian ke kat budk2 tu...alahai, comel nya bila baca yg peni tulis untuk adik2 tu... :*

Anonymous said...

Blog yang bagus!

efa nur said...

mulia nya hati mu peni..
efa s0kong..hidup peni..!!
yeeaahhh...!! :)

peni anani said...

angah: tak sanggup nak tengok tau... pedih mate kan.... sedih sangat... a'a budak tu beso bby angah jew... cian tul

peni anani said...

atok: sorry lambat reply... keh3 atok r tomey.. nk link dia atok mintak kat bee.. peni tengok mende tu at wall dia... tak smpai hati tul

peni anani said...

noona: video dia makcik tu tengah mandikan budak.. tapi link dia tak ade... peni tak tawu... peni tak smpat tengok g habis.. tak leh tahan...
ye r.. lw nopna tengok pun mesti sedih tau...
comey eh??? thank you dear

peni anani said...

anonymous: thanks for your comment... i wish i know you... hurrmm..

peni anani said...

efa: ye ke mulia... hehe thanks..tp lw efa tengok video tu comfirm efa pun jd cm peni...